Historik

HISTORIK

1984 var Tomas Fredriksson tillsammans med Sten Olov Löving, med att grunda företaget som idag är ett av Sveriges största företag inom sin nisch. Kurvan har fortsatt uppåt decennium efter decennium, mycket tack vare ständigt återkommande prestigejobb runt om i Östergötland (och numera även Södermanland). Bland annat har företaget haft flera fingrar med i spelet i nyckelprojekt på Gamla lasarettet, Kåkenhus och Yllefabriken i Norrköping.
– För en tid sedan roade jag mig med att fundera hur många gator i Norrköping vi inte jobbat på. Skulle du plocka fram en stadskarta hade jag kunnat proppa den full med nålar, säger Tomas Fredriksson.

Även i Linköping sedan 1995:

Numera är SHC Håltagning lika starkt förknippat med Linköping. Etableringen i grannstaden skedde redan 1995, men det är först på 2010-talet och framåt som man växlat upp ordentligt.
– Vi har fördubblat personalstyrkan i Linköping de senaste sju åren. Där är vi extra duktiga på renoveringar och rot-jobb i lägenheter. Det är en enorm fördel att vara starka i två stora städer, säger Andreas Lindström, som är en av tre delägare i bolaget.
Den lokala närvaron är viktig, poängterar han.
– Förr fanns det håltagningskedjor i Sverige men många beställare är vad vi kallar lokalpatrioter. Finns det en resurs i stan så använder man gärna den.

Vill du ha ett prisförslag eller offert?

Skicka en förfrågan här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår