Åhlin & Ekeroth Byggnads AB

Åhlin & Ekeroth Byggnads AB

”Pålitliga underentreprenörer som SHC underlättar vårt arbete”

 

Byggföretaget Åhlin & Ekeroth Byggnads AB är en högaktad aktör i Östergötland. I projektet Kvarteret Amaturen 306 anlitade företaget SHC Håltagning som underentreprenör.
– Arbetet är välplanerat, strukturerat och de håller ordning och reda på arbetsplatsen trots svåra ingrepp, säger Rickard Piehl, projektchef för Åhlin & Ekeroth Byggnads AB inom affärsområdet hus och industri.

Åhlin & Ekeroth Byggnad AB grundades 1987 av Leif Åhlin och Gösta Ekeroth, två personer med stor erfarenhet från branschen. Idag är den heltäckande aktören inom bygg-, byggservice- och marksektorn i Östergötland ett av landets största privatägda byggföretag med över 450 medarbetare. Utvecklingen grundar sig till stor del i företagets starka lokala förankring.
– Den är viktig för oss och leder till att vi är ett stabilt alternativ för beställare i Östergötland som är vårt fokusområde. Där känner vi oss trygga och kan marknaden, berättar Rickard Piehl, som arbetat på Åhlin & Ekeroth sedan 2005. Under lika lång tid har han varit i kontakt med SHC Håltagning, även om företagens relation sträcker sig längre tillbaka än så. Ett av de senaste samarbetena mellan SHC och Åhlin & Ekeroth har varit arbetet med Kvarteret Amaturen 306. En gammal industrilokal som ska rustas upp och dessutom utökas med tre våningar.
– Själva projekteringen och affären i sig inleddes i januari 2019. Under våren arbetade vi med projektering, kalkylering och utformning av huset.

Komplext projekt

Produktionen startade i höstas och beräknas vara klart våren 2021.
– Det är ett komplext projekt på så vis att vi behåller huset och ska bevara fasaderna utan att göra större ingrepp på det, samtidigt som vi ska få in pelare för att bygga på tre våningar, säger Rickard.I denna entreprenad har SHC ansvaret förrivning, slipning, pålning av rör och sanering. Vanligtvis arbetar SHC med stålrörspålning, men då skruvpålar var bäst lämpade för byggnaden anlitade dem Finspångs Brunnsborrning som bistod med hjälp för den biten. Uppdraget har varit ett omfattande arbete för SHC, som fått stort förtroende från Åhlin & Ekeroth.
– Arbetet är välplanerat, strukturerat och de håller ordning och reda på arbetsplatsen trots svåra ingrepp. Det är deras styrkor, att de alltid har en väl utformad plan innan utförandet.

”Känner oss trygga”

För ett stort och växande företag som Åhlin &Ekeroth är det väsentligt att hitta bra partners att samarbeta med.
– Att vi har pålitliga underentreprenörer likt SHC som vi känner oss trygga med både utförandemässigt och ekonomiskt är viktigt för oss, det underlättar vårt arbete, konstaterar Rickard Piehl.

Vill du ha ett prisförslag eller offert?

Skicka en förfrågan här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår