Pappersbruket i Skärblacka har förenat Peab och SHC

Pappersbruket i Skärblacka har förenat Peab och SHC

Bygg- och anläggningsföretaget Peab har haft återkommande uppdrag på pappersbruket i Skärblacka, som numera ägs av BillerudKorsnäs, i över 35 år. Under ungefär lika lång tid har SHC Håltagning agerat i rollen som underentreprenör på produktionsanläggningen åt Peab.

Den stora omfattningen på arbetet är faktiskt en stor anledning till att Tomas Fredriksson och Sten Olov Löving 1984 kunde starta SHC Håltagning. Janne Drott har arbetat inom Peab i 30 år. Inledningsvis som utsättare innan han blev arbetsledare och sedermera platschef för att nu inneha rollen som projektchef. Sedan 1989 har Janne till och från deltagit i olika projekt på pappersbruket i Skärblacka.
– Det är ett fortlöpande arbete som innehåller mycket stoppjobb som måste utföras under kort tid när processen står stilla, förklarar han. SHC Håltagning har byggt upp en stor kunskap inom processindustrin och varit involverade i flertalet stora projekt på pappersbruket. Ett av dem var FPMG-projektet.
– Det var en förlängning av pappersmaskinen PM7, som var ett omfattande arbete. Dessutom var SHC med vid en nybyggnation för maskinen PM10 som flyttades från Finland. SHC Håltagning rev stora delar av ytterväggen och hygienzonen för att möjliggöra förlängningen av maskinen PM7. Janne menar att deras styrkor som företag är att de har resurserna och kompetensen för att utföra arbeten på ett skickligt sätt.
– När det kommer till rivning och håltagning är SHC alltid en tänkbar underentreprenör för oss. En annan fördel är att de alltid är tillgängliga.

Vill du ha ett prisförslag eller offert?

Skicka en förfrågan här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår