RE fastigheter

RE fastigheter

”SHC har varit med oss under hela processen”

 

Det familjeägda fastighetsbolaget RE Fastigheter har under en lång tid förvaltat och förädlat attraktivabostäder samt lokaler i Linköping. Höghuset Kannan har varit ett omfattande projekt för företaget det gånga året, där SHC Håltagning ansvarat för en totalrivning.

Ägaren Rolf Edfeldt startade företaget 1995 med ett första förvärv och satsade vidare på det, med de flesta av förvärven genomförda innan millennieskiftet. Efter det har det Linköpings-baserade fastighetsbolagets fokus mest handlat om renoveringar av det egna fastighetsbeståndet, till- och ombyggnation, men senaste åren även nybyggnation .Ett stort projekt för RE Fastigheter är Kannan, som blivit något av ett landmärke i staden. Efter byggnationen 1956-1957 var det länge Linköpings högsta hus med tio våningar 37 meter upp i luften. Under en längre tid har ”Kannanprojektet” planerats av RE Fastigheter. Första tanken var att bygga till tre våningar i samband med renoveringen. Men detaljplanen stoppades tillfälligt på grund av att planeringen kring ett nytt resecentrum inärheten inte är färdigställt.
– Efter en tid kunde vi inte vänta längre och bestämde oss för att renovera utan påbyggnad. Det arbetet inleddes i slutet av 2018, säger RE Fastigheters CEO, Madeleine Landén, som ansvarat förföretagets verksamhet sedan början av 2000-talet.

Byggde nytt hisschakt

November samma år tömdes hela huset på hyresgäster och SHC Håltagning påbörjade då en totalrivning av det mesta som fanns i byggnaden, till slut bars 400 ton betong ut. Installationer av vatten, el och avlopp revs ut samt väggar och golv. Stomväggarna var det enda som sparades. Dessutom sög SHC ut sand ur golven, som användes förr i tiden. De avlägsnade parketten och sög bort sanden för att sedan gjuta nya golv.
– SHC har varit med oss under hela processen. Även om vi inte fick bygga nya våningar så förberedde de även för det genom att ta upp ett nytt hisschakt för oss. Vanligtvis brukar SHC Håltagning arbeta som underentreprenörer. ”Kannanprojektet” är en delad entreprenad vilket innebär att SHC gick in och jobbade helt själva först för att sedan samverka parallellt med andra entreprenörer.
– Vi har haft en god dialog och kommunikation, vilket oftast är en förutsättning för ett bra projekt. Omfattningen på arbetet var större än beräknat men vi har fått en bra återkoppling på kostnader som tillkommit, berättar Madeleine.

Involverade i stora projekt

RE Fastigheter har nu samarbetat med SHC i över fem år. En del andra stora projekt har genomförts under den perioden. Bland annat när det familjeägda fastighetsbolaget byggde nytt i Stureforscentrum. SHC rev en hel fastighet och ansvarade även för rivningen av ett antal garagelängor.
– Under åren har jag haft en nära kontakt medarbetsledarna på plats för de utförda jobben och i synnerhet Andreas (Lindström) som varit drivande kring Kannan. De är flexibla och har ställt upp med bra kommunikation.

Vill du ha ett prisförslag eller offert?

Skicka en förfrågan här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår