Byggtec

”Duktiga på att lösa svåra problem”

För fem år sedan såg Byggtec dagens ljus. Underhela företagets framgångsrika resa har SHC Håltagning varit en kompetent partner som dekan förlita sig på.
– Det är väldigt viktigt för oss att jobba meden så pålitlig underentreprenör, säger JohanEdvardsson, delägare och VD för Byggtec.

2014 grundades Byggtec i Norrköping, som nudrivs av bröderna Johan och Fredrik Edvardsson med gedigna erfarenheter från byggbranschen.
– Vi har fokuserat på att jobba med förtroendeuppdragi största mån, med återkommandekunder, förklarar Johan.

Utsett till Gasellföretag

Det har minst sagt visat sig vara framgångsrikt. Byggtec har expanderat ordentligt och även blivit utsedda till ett ”Gasellföretag”, en utnämning som Dagens industri sedan många år tillbaka ger till de snabbast växande företagen i Sverige.
– Nu kan man säga att vi är ett medelstort företag. Vi har 45 anställda och vårt fokus är fortfarande Norrköping med omnejd, säger Johan,som har en långvarig relation med SHC Håltagning. Han känner sedan över 20 år tillbaka Tomas Fredriksson och Osten Jonsson, två av delägarna för SHC Håltagning, och har redan innan tiden på Byggtec varit involverad i flera projekt tillsammans med dem. Med den bakgrunden är det förståeligt att Byggtec anlitade SHC Håltagning som underentreprenör till deras första projekt, Comfort Hotell.
– Där byggde vi om två av deäldsta husen i Norrköping tillhotell. Det var en väldigt storrivningsentreprenad som deutförde.

500 ton betongrivning

Efter det fick SHC Håltagning fortsatt förtroende. Magnentus är Byggtecs största kund och har gett byggföretaget många uppdrag genom åren. SHC har varit involverade i ett tiotal av projekten. Ett av dessa stack ut lite extra.
– I Kvarteret Kronan var vi med och skapade Magnentus Teleborgen, en gammal televerksbyggnad som förädlats till moderna kontor. Det var ett krävande arbete där SHC genomförde nästan 500 ton betongrivning i syfte att öppna upp fönsterpartierna ut mot gatorna, säger Johan. Ett annat projekt pågår i en gammal byggnad vid gamla torget i Norrköping. ”House of iDeal”, iDeal of Swedens huvudkontor, genomgår en ombyggnation. Även där har SHC Håltagning bidragit med rivning på ett proffsigt sätt åt Byggtec.

Vad är det som gjort att ni vänt er till SHC Håltagning alla dessa år?

– När man jobbat ihop så länge vet man vad man kan förvänta sig, och man lär känna varandra på så många plan. Yrkesarbetarna stöter på varandra ofta och kan bygga relationer med varandra.
– Det är väldigt viktigt för oss att jobba med en så pålitlig underentreprenör. En av deras styrkor är att vara så flexibla när det kommer till om omfattningen på ett uppdrag ökar eller minskar. Dessutom är de duktiga på att lösa svåra problem som kan uppstå i stunden, konstaterar Johan.

Vill du ha ett prisförslag eller offert?

Skicka en förfrågan här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår